Forside‎ > ‎Koncertkalender‎ > ‎

Duo al Dente

Duo al Dente
Diversitet, intensitet og melodisk charme er alle nøgleord for Duo al Dente, hvis repertoire tager afsæt i musikken fra 1500-1700-tallet tilsat nutidig charme f.eks. i deres fortolkninger af komponisten Turlough O’Carolan – en af de største personligheder i barokkens Irland.
På programmet er værker af J.S. Bach, Händel, Babell, Baron og Turlough O’Carolan

Kirsten Lund Jensen, fløjte

Fascinationen af blokfløjten og den historiske musik er Kirsten Lund Jensens drivkraft, og hun er en musiker i konstant bevægelse. Kirsten Lund Jensen er en særdeles aktiv koncertgiver både som renæssance- og barokmusiker, og hun leder ofte kurser med tidlig musik som speciale.

Kirsten Lund Jensen grundlagde sin professionelle løbebane på Det Jyske Musikkonservatorium og fortsatte herefter på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium. Dette studium afsluttedes med diplomeksamen i 1995. Siden studerede hun i solistklasse hos prof. Robert Ehrlich på Hochschule für Musik und Theater i Leipzig, hvorfra hun afsluttede med Konzertexamen i 2003.


Per Weile Bak, Lut

Gennem sin karriere som lutenist har Per Weile Bak medvirket i talrige konstellationer som solist og kammermusiker. Han har optrådt i radio og TV og er desuden en erfaren kulturformidler og underviser, der ofte leder kurser i renæssance- og barokmusik.

Fascinationen af lut-instrumenternes farverige klangverden greb Per Weile Bak sidst i 1980’erne.Som den første blev han bevilget et hovedfagsstudium i lut på Det Jyske Musikkonservatorium, og diplomeksamen i 1993 suppleredes med studier hos prof. Jakob Lindberg.

Siden har Per Weile Bak som renæssance- og barokmusiker besøgt alle egne af Danmark samt Tyskland, England og Sverige.

KoncertforedragAl dente – et italiensk madudtryk

Det italienske udtryk ”al dente” betyder ”til tanden” og beskriver det perfekte øjeblik, hvor pasta nænsomt er kogt mør, men stadig har en fast kerne. En varsom tilberedning der efterlader pasta bidefast og sprød.

Lut theorbe lute theorboHvad er en theorbe?

Theorben er lutfamiliens svar på en albatros. Theorben er sammen med ærkelutten de længste og dybeste basmedlemmer af lutfamilien, og der skal et godt vingefang til for at håndtere dem.

– Er blokfløjten så musikinstrumenternes svar på en gråspurv? – Nej, her insisterer Kirsten på, at svaret må være en nattergal, der ligeledes lyder så smuk bag sit beskedne ydre.