Forside‎ > ‎Koncertkalender‎ > ‎

Kristoffer Hyldig


Kristoffer Hyldig (f. 1982) studerer hos professor Niklas Sivelöv i solistklassen på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvorfra han har taget diplomeksamen med højeste resultat hos Tove Lønskov. Derudover har han taget timer hos Amalie Malling i kammermusik, samt deltaget i masterclasses med Rolf Hind, Malcolm Martineau, Leif Ove Andsnes, Helmuth Deutsch m.fl.

Kristoffer Hyldig er meget aktiv i dansk musikliv og spiller jævnligt i musikforeninger og festivaler, både som solist, kammermusiker og akkompagnatør og har derudover givet koncerter i Italien, Tyskland, Polen og New York. Han samarbejder med Zentropa, hvor han er medvirkende i flere film både på lyd- og filmsiden og har næste år flere koncerter, bl.a. med Gitta-Maria Sjöberg.

Han har optrådt flere gange med orkester, bl.a. i 2000 i Tivolis Koncertsal, i 2006 med Aalborg symfoniorkester og i 2008 med Messiaen's 'Oiseaux exotiques' i Den Sorte Diamant med Jean Thorel. Udover sidstnævnte værk opførte han i 2008 en række af Messiaens værker, heriblandt det omfattende klaverværk ’Vingt regards sur l’Enfant-Jésus’, en del kammermusik samt ’Harawi’ for sopran og klaver. Sidstnævnte har han indspillet på Naxos og cd’en udkom i december.

I 2006 vandt han førsteprisen i DKDM’s Mozart-klaverkonkurrence, og han fik juryens specialpris i EU Piano Competition 2009. Han har derudover fået tildelt flere priser, heriblandt Jacob Gades store legat.

Program for koncerten i Skørping

W. A. Mozart: Sonate i C, K. 330 (1783)

  Allegro moderato

  Andante cantabile

  Allegretto

 

Carl Nielsen: Chaconne, op. 32 (1916)

 

Olivier Messiaen: fra Tyve blikke på Jesusbarnet (1944)

  Jomfru Marias første Nadver

  Glædens ånds blik

 

Pause

 

Claude Debussy: Præludier bnd 2 (1912)

     … Brouillards (Tåger)

  … Feuilles mortes (Døde blade)

  … La puerta del Vino (Vinporten)

… Les fées sont d’exquises danseuses (Feerne er udsøgte danserinder)

   … Bruyères (Heder)

... "General Lavine" excentric

...  La terrasse des audiences du clair de lune (Terrassen for måneskinnets audienser)

... Ondine (Vandnymfe)

... Hommage à S. Pickwick Esq. P.P.M.P.C.

... Canope (Kanope)

...  Les tierces alternées (De vekslende tertser)

  … Feux d'artifice (Fyrværkeri)

 

Comments