Forside‎ > ‎Koncertkalender‎ > ‎

Lili Olesens klaverkvartet


Kvartetten består af: Ludmila Landa, violin, Elsebeth Schmidl, viola (bratsch), Hanne Høy Houengaard, cello og Lili Olesen, klaver.

Ludmila Landa, violin. Født i Estland og uddannet i Odessa, Ukraine. Hun har været fast medlem af symfoniorkestre i Ukraine og Israel, inden hun kom til Aalborg Symfoniorkester. Her har hun i en årrække været gruppeleder af 2. violingruppen, og ved siden af dette er hun en aktiv kammermusiker.

Elsebeth Schmidl, viola. Har studeret i Danmark og USA. Diplomeksamen fra Conservatorio L. Cherubini i Firenze, Italien. Studeret 3 år hos den russiske Bratchist Juri Bashmet. Har været ansat ved La Scala Operaen i Milano og spillet i symfoniorkestret ”La Filarmonia della Scala” Har siden 1996 virket som kammermusiker og 2. solobratchist i Aalborg Symfoniorkester.

Hanne Houengaard, cello. Er uddannet ved DJM (Det Jyske Musikkonservatorium  -  nu RAMA) i Århus og på Liszt-Akademiet i Budapest. Har været medlem af Herning Stadstrio (forløberen for Ensemble Midtvest) 1991-95 og blev herefter ansat i Aalborg Symfoniorkester. Har ved siden af orkesterarbejdet en omfattende virksomhed som kammermusiker.

Lili Olesen, klaver. Uddannet på Nordjysk Musikkonservatorium hos Tove Lønskov. Studeret 3 år på Chopin-Akademiet i Warszawa hos prof. Regina Smendzianka på et polsk statsstipendium. Har spillet talrige koncerter herhjemme og i udlandet, både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Indspillet programmer for både Polsk Radio og TV. Har tidl. Været tilknyttet NM som akkompagnatør.

Programmet vil være varieret og strække sig fra tidlig wienerklassik til moderne musik. De tre strygeinstrumenter præsenteres i forskellige konstellationer, først violin, viola og cello i en elegant Trio af Luigi Boccherini. Celloen høres som solist i Max Bruch´s Kol Nidrei , et stykke, der originalt er skrevet for cello og orkester – her med klaverakkompagnement. Violaen præsenteres med Arvo Pärt´s Spiegel im Spiegel der er et smukt, meditativt stykke. Alt dette garneres af Mozart´s dramatiske Klaverkvartet i g-mol og til slut et ungdomsværk af Gustav Mahler, nemlig en kvartet-sats i a-mol. Ud over denne sats findes der kun skitser til en Scherzo-sats.

Elsebeth og Lili har jævnligt spillet sammen i flere år og blev for et års tid siden opfordret til at udvide med endnu to strygere, hvilket resulterede i, at Elsebeth håndplukkede Ludmila og Hanne. Alle tre strygende kvinder spiller i Aalborg Symfoniorkester. Lili stoppede for lidt over et år siden på Rebild Kulturskole for at få mere tid og overskud til at spille.

Comments