Forside‎ > ‎Møder‎ > ‎

Fællesmøde foreninger

Referat fra fællesmøde for nordjyske musikforeninger

- Lynghøj Efterskole lørdag 25.september 2010 kl. 10.00 – 12.00


1. Præsentation af deltagere og nyt fra foreningerne:

Bjørn Magnussen og Karsten Sørensen, Støvring Musikforening
Støvring og Skørping Musikforeninger nærmer sig sammenlægningen til nytår 2011. Det er gået planmæssigt og en ny bestyrelse er valgt. Bjørn er formand.

Poul Bråten, Vesthimmerlands musikforening
Glade for det nye Musikhus i Aars med 400 pladser. Vi er velkomne til at komme og se og lytte. Skal betale 25 kr. /sæde i husleje. Har medlemmer, som ikke møder til koncerterne.
Da Kaare Norge spillede, væltede det ind med unge!

Bent Selchau, Hobro Musikforening.
Koncerter på Hobro gymnasium, i Hadsund og i Det røde Pakhus på havnen. Fremgang og mange til koncerterne. Ved nytårskoncerten kommer der unge.

Jørgen Basballe, Hobro
Fastholder navnet. Unge under uddannelse kommer gratis til koncert. Talenteleverne i musikskolen har mødepligt til nogle af koncerterne.

Anders Møller, Thisted Musikforening
80-90 medlemmer. Koncerter i Musikteatret. Thy Teater er nu medbruger af huset, så nu er det blevet langt vanskeligere at planlægge koncerterne, fordi teatret lægger beslag på lokalerne i sammenhængende perioder. Poul Bråten: I Aars har man lavet et hierarki: Forestillinger går forud for øve aktiviteter. Gymnasiet har et medlemskab

Bjarne Troelsen, Aalborg kammermusikforening.
Nicheforening i storbyen. Er nødt til at lave noget på et internationalt niveau. 90 medlemmer, ca. 100 til koncerter på Kunsten. 4000,- kr. i husleje. Ser med spænding frem til det nye Musikhus og håber at få råd til at være der. Får et solidt tilskud fra kommunen. Unge kommer ind for 50 kr. Er på Facebook .

Thorkild Mailand, Hjørring Musikforening.
Ca. 320 medlemmer. 7 koncerter. 2011 er planlagt. Koncerter i Metropol (1. Sal over butikscenter) søndag eftermiddage. Ca. 125 tilhørere. Bestyrelsen har omorganiseret sig, så kassereren ikke skal løfte så mange opgaver.

3. Forslag til koncerter i 2012, hvor vi koordinerer.


Bjarne Martin fra Hobro Musikforening havde på forhånd budt ind med nogle interessante forslag, som vi indledte punktet med:
Emil Gryesten Jensen. Interesserede: Hobro, Aars har givet besked, Hjørring, Rebild i 2012
Den danske Strygekvartet: Thisted og Hjørring er interesserede.
Randers Kammermusikforening (får i forvejen fra staten) 8000,- kr. Aalborg v. Bjarne T. :Svensk mezzosopran: Marlin Christensson.
Sverre Larsen, dansk pianist. www.sverrelarsen.com
Nicklas Sivelöv spillede i stedet for Jens Elverkjær. Klaverprofessor i KBH. Fremragende og ikke for dyr
Jakob Kullberg, cellist + russisk pianist: Katya Apekisheve. Bjarne T: De er dygtige. Svensk guitarist: Robert Karlsson, Malmø: Se: www.gitarrmusik.se
Tysk sanger og pianist (?) Har haft dem før, og de kan være et forslag til andre, da de er fremragende.

4. Andre initiativer og opfølgning fra mødet i 2009.

Baltisk kammerorkester: Det er der endnu ikke gjort noget for at undersøge. Folkeoplysning. Orientering om folkeuniversitetet.
Rebild: Ved Opera i Rebild var der et reklamefremstød.
Ønsker Hjørring og Aalborg at være med i fællesprogrammet?

5. Møde i 2011

Sidste lørdag i september: 24. september kl. 10.00-12.00 på Lynghøj Efterskole.